Polsk Vodka

Polsk Vodka

Lad os sige det rent ud – VI ELSKER POLSK VODKA!

Selvom vi sælger vodka fra hele verden banker vores hjerte nok alligevel mest for vodka fra de klassiske vodkalande Rusland, Polen, Ukraine og Finland.

Polen er et af de lande der har produceret vodka i aller længst tid. De første beviser på vodkaproduktion i Polen går over 900 år tilbage. Derfor findes der en masse spændende polske vodkaer, hvis historie går mange 100 år tilbage. Og de polske vodkatraditioner er virkelig spændende. Hvem kender eksempelvis ikke de lækre vodkaer med bisongræs i? De produceres kun i Polen, og det særligt udvalgte bisongræs giver vodkaen en unik sødme og lethed. De bedste eksempel på en bisongræs vodka er selvfølgelig den ikoniske Zubrowka Vodka.

I Polen har man traditionelt lavet vodka på flere forskellige kornsorter samt kartofler. Det skyldes at Polen flere gange i historien har været delt mellem andre nationer, og derfor har forskellige regioner i Polen udviklet forskellige vodkatraditioner. De to mest populære vodka typer er dog klart rug og kartofler. Nu om dage eksperimenteres der dog meget med forskellige råvarer. Et godt eksempel på det er Ultimat Vodka som er lavet på en kombination af 3 forskellige kornsorter. Eller vodkaer fra Chopin, som har en serie med vodka lavet på henholdsvis Hvede, Rug og Kartofler.

Vodkamæssigt er Polen dog først og fremmest kendt for Belvedere Vodka, som virkelig også har fortjent sin popularitet. Vi er helt forelskede to af deres ekstra luksus udgaver Belvedere Intense 50% og Belvedere Unfiltered. Der er dog også andre polske vodkaer der indtager en fremtrædende plads på premium markedet. Vi nævner i flæng – Pravda Vodka, Uluvka Vodka og Wyborowa Vodka – bare for at nævne nogle! Og du finder selvfølgelig altid alle sammen på lager hos PureVodka.

Vi har selvfølgelig også vodkaer fra nye små polske mikrodestillerier, som tager polsk vodka til nye højder. Som en af de mest spændende small batch vodkaer fra Polen vil vi nævne Kozuba. I Polen dukker der dog konstant et væld af nye spændende vodkaer op – og vi gør vores ypperste for altid at have det bedste og største sortiment af polsk vodka. Lige nu har vi 29 forskellige polske vodkaer til priser fra kun 220 kroner.

Mangler vi en god polsk vodka?

Så skriv endelig til os med dit forslag. Med vores store udenlandske netværk kan vi få det meste hjem – til en god pris!

Viser 1–40 af 82 resultater