Ukrainsk Vodka

Ukrainsk Vodka

Ukrainsk Vodka/Horila

Vodka, Horilka eller Gorilka – kært barn har mange navne. Ukrainsk vodka er også kendt under navnet Horilka, som betyder brændt vand.

Traditionen for at lave ukrainsk vodka er mindst lige så gammel som de russiske og polske vodkatraditioner. Måden man laver vodka på i Ukraine fremstår også lidt som et miks af den polske og den russiske tradition. Den er dog helt sin egen!

Ukraine er kendt som Europas brødkurv. Dette tilnavn har Ukraine fået på grund af dens fede og rige landbrugsjord. Det såkaldte sortjordsbælte, der strækker sig over det meste af Ukraine. Den fede og næringsholdige jord er ideel til dyrkelse af de fleste kornsorter . og udbytter er kæmpestort både i kvalitet og kvantitet.

Derfor er det også helt naturligt at ukrainsk vodka stort set altid laves på korn . og ofte på hvede. Et klassisk eksempel på en klassisk ukrainsk hvede vodka er Nemiroff Premium Vodka Serien. En meget prisvindende og rost vodka!

På trods af sin høje kvalitet er ukrainsk dog stort set ukendt. Der dukker heldigvis indimellem nye, spændende vodkaer op som eksempelvis Staritsky og Levitsky Vodka. Selvom vores udvalg desværre stadig er begrænset har vi klart Danmarks største udvalg af ukrainsk vodka. Men vi er hele tiden på udkig efter nye spændende vodkaer – så peg os gerne i den rigtige retning hvis du savner en ukrainsk vodka. Så skal vi nok gøre vores bedste for at finde den!

Ukraine er måske i virkeligheden mest kendt for deres tradition for hjemmebrændt vodka – også kaldet samohon/samogon. Dette vidner om at vodka er en vigtig del af ukrainsk kultur og denne kærlighed og viden om vodkaproduktion lover rigtig godt for udviklingen af ukrainske mikrodestillerier, som vi håber snart vil begynde at skyde op.

Vi er ihvertfald mere end klar til at udvide vores sortiment af ukrainsk vodka.

Viser alle 21 resultater