Amaro

Amaro

Vi har samlet os et unikt udvalg af Premium Amaro og du finder ikke noget lignende andre steder i Danmark. Vi vil nemlig forkæle dig og dine negronier. Derfor har vi fundet de aller bedste flasker og vi importerer selv meget af det. Det sikrer dig det største udvalg til skarpe priser – Og vi giver dig altid prisgaranti!

Hvad er amaro?

Man kan karakterisere det som en særlig italiensk urtelikør eller urtebitter. Og det italienske ord amaro betyder lige præcis bitter. Basen er et alkoholdestillat, som både laves på druer, vin eller korn. Det afhænger ofte af den region, hvor de bliver lavet. I destillatet udblødes en lang række planter, urter, rødder, krydderier og citrusfrugter. Det er næsten altid bitre rødder, varme krydderier og citrusfrugter – men opskrifterne er utallige.

Der er blevet lavet Amaro i Italien helt tilbage fra romertiden af. I nyere tid var det særligt i den anden halvdel af 1800 tallet at amaroen fik en opblomstring. Den blev både drukket for sin smag og for sin medicinske virkning. Men man mente nemlig at den kunne modvirke en lang række sygdomme samt kurere mavesmerter, mavesår og lignende. Derfor blev de faktisk ofte solgt i apoteker dengang.

I dag er der stadig mange italienere, der drikker det for fordøjelsens skyld. Men internationalt er det mest i cocktails, at det bliver brugt. Og først og fremmest i Negroni.

Viser alle 4 resultater