Vodkaguide

Velkommen til vores lille vodkaguide. Her kan du lære alt om hvordan drikker man vodka? Hvordan man nyder vodka? Og om vodka skal drikkes rent eller ej?

Disse spørgsmål vil vi forsøge at besvare for jer.

Vi elsker vodka, og vil gerne lære danskerne hvordan man drikker og nyder vodka. Før i tiden var vodka noget man drak for at blive fuld – denne opfattelse er heldigvis ved at ændre sig. Der findes en masse fantastiske vodkaer der fortjener meget mere end at blive blandet op med appelsinjuice. Selvom en premium vodka selvfølgelig gør en god cocktail endnu bedre kan vodka meget mere end det!

Velkommen til Purevodka.dk’s store VODKAGUIDE

Temperatur

Hvilken temperatur skal min vodka være inden jeg drikker den?

Det er synd og skam at fryse en vodka helt ned. Ved helt lave temperaturer kommer en god vodka slet ikke til sin ret. Den bør drikkes let afkølet men smid den endelig ikke i fryseren. Læg den i stedet i køleskabet og tag den så ud en halv times tid eller mere inden du skal bruge den.

En ideel temperatur for de fleste vodkaer er et sted mellem 7-14 grader. Ved denne temperatur er det muligt at opfange vodkaens sarte noter og aromaer. En premium vodka kan faktisk give meget forskellige smagsoplevelser alt efter hvilken temperatur den drikkes ved. Prøv at køle din favoritvodka ned til en 6-7 grader og sip herefter på den efterhånden som den bliver varmere. Oplev hvordan smagen langsomt ændres og får nye smagsnoter frem i din vodka.

Hvis du putter isterninger i din vodka vil dens smag ændre sig ret markant. Hvis du vil undgå dette men stadig have din vodka meget kold, vil vi råde dig til at fryse dit glas ned inden brug.

At drikke vodka rent

Hvordan drikker man vodka rent?

Det er en næsten synd at drikke en premium vodka som et shot. En god vodka fortjener at blive smagt på. En kvalitetsvodka bør ikke drikkes direkte som et shot. Det er derfor ikke tilfældigt, at klassiske glas til vodka ofte er en hel del større end et traditionel dansk snapseglas. En god vodka bør man sippe af i små slurke.

Hvordan smager man på en vodka?

For at få det fulde udbytte af vodkaen, skal man lade den hvile forrest i munden et kort øjeblik inden man synker. Derved får du mulighed for at opleve vodkaens fulde smag, og få selv de sarteste smagsnuancer frem. Da vodkaer ikke kan have samme kraftige smage som man møder hos Whiskey eller Rom bør man smage flere gange på samme vodka. Prøv også at trække vejret let ind mens du har vodkaen i munden, sådan får du bedst den fulde smagsoplevelse og fanger yderligere nuancer. Hvis du prøver vores vodkaer på denne måde, vil vi love dig, at du vil blive overrasket over hvor mange smagsnuancer vores vodkaer indeholder.

Da vodka er en kraftig spiritus skal du ikke blive skræmt hvis du bliver overvældet af den første slurk. Lad din gane vænne sig til den stærke drik og lad vodkaen overraske dig.

Vodka til maden

I Danmark har snapsen i mange år været standardvalget når en god frokost skulle skylles ned. Næste gang du laver en lækker frokost eller middag burde du overveje at servere en god vodka til.

Vodka fungerer nemlig rigtig godt sammen med mad, særligt med mad der er kraftig eller lidt stærk i smagen eller fede og røgede retter. Vodka passer faktisk rigtigt godt til de fleste klassiske danske retter, men også til moderne retter som en let spicy tapasanretning eller lignende.

Hvorfor passer vodka så godt til maden?

En premium vodka er meget ren i smagen men har samtidigt nogle lækre sarte smagsnoter der giver vodkaen en ekstra dimension. Den rene smag er god til at skære igennem kraftige smage og er også med til at rense smagsløgene. De fine noter af eksempelvis citrus eller peber giver også et dejligt modspil til de dominerende smage i din mad. Vi vil vove at påstå at både din mad og din vodka faktisk kan blive bedre ved en kombination. Vodkaen supplerer maden og skærer igennem de kraftige smage. Vodka er også med til at rense smagsløgene mellem retter. Både vodkaen og maden bliver altså bedre i kombination med hinanden. Du burde derfor overraske dine gæster ved at sætte en lækker premium vodka på bordet i stedet for en snaps næste gang de skal forkæles.

Hos PureVodka.dk står vi også gerne klar til at guide dig til at vælge den rigtige vodka til din mad. Skriv til os på info@purevodka.dk så skal vi nok hjælpe dig med at vælge den rigtige vodka.