Starka Vodka

Starka Vodka

Starka Vodka

Vi er stolte af, at kunne præsentere jer for Danmarks største udvalg af Starka Vodka. Og der er flere virkelig spændende ting imellem. Bland andet har vi som de eneste i Danmark formået at skaffe et restparti af den originale Starka Old Rye, som ellers er fuldstændig udgået fra markedet. Fælles for alle disse vodkaer er at smagen er i top – og at vi selvfølgelig giver dig prisgaranti!

Hvad er Starka Vodka?

I bund og grund er der tale om en lagret vodka. Normalt en vodka laver på korn, som lagres på træfade. I nyere tid bliver der nogle gange også tilsat andre smagsgivere. En smule brandy, cognac eller lignende. Der findes ikke nogle regler eller definitioner for, hvornår man må kalde sit produkt for starka. Der er altså ingen minimumlagringstid eller lignende.

Hvordan opstod Starka Vodka?

Det er måske en myte, men historien er god. Og også ret logisk. Så vi tror faktisk på det. I 1500 tallets Østeuropa var der en tradition for at brudens fader skulle sørge for vodka til brylluppet. Men det var usikre og omskiftelige tider. Derfor begyndte fædre at grave vodka ned, når en datter blev født. Det skete i træfade og man opdagede hurtigt at lagringen også ændrer på smagen. Og sådan opstod denne dejlige form for vodka.

Der kan være to forklaringer bag navnet Starka. Der er den slaviske forklaring, hvor det betyder “gammel” vodka. I betydningen lagret. Og så er der den litauiske forklaring, hvor det skulle stamme fra det litauiske ord for stork starkus. Du vælger selv, hvad for en du mener er mest rigtig.

Hvor kommer Starka Vodka fra?

Der er hele tre lande, som konkurrerer om at være denne vodkas fødested – Polen, Litauen og Rusland. Men enighed om, hvilket land der skal have æren er umulig at finde. Forskere mener at Starkaen opstod i 1500 tallet i området mellem Polen, Litauen og det vestlige Rusland. Og da grænserne dengang var mere dynamiske og flydende er det umuligt at sige, hvem der opfandt det. Og nu har starkaen faktisk spredt sig blandt vodkaproducenter i hele verden.

Vi vil meget gerne have et større udvalg, men vi har svært ved at finde de rigtige produkter. Derfor hører vi meget gerne fra dig, hvis du har et tip!

Viser alle 6 resultater