Staritsky Levitsky Distillery

Staritsky Levitsky Distillery

Staritsky Levitsky Distillery

Her har vi samlet vodka fra et af Ukraines nyeste destillerier – STARITSKY LEVITSKY DISTILLERY. Det blev grundlagt i 2010 og har ikke set sig tilbage siden. De laver nogle fantastisk smukke og velsmagende flasker, som du kun finder hos os!

Destilleriet ligger i Lviv i det vestlige Ukraine, hvor de ukrainske destilleritraditioner har holdt sig i live. Og det er netop disse traditioner som folkene bag vodkaerne har sat dig for at forny og tage med ind i det nye årtusind. Så med gamle opskrifter og topmoderne udstyr laver de nogle utrolig spændende vodkaer, hvor der er masser af sjæl i!

Udover passion og godt udstyr, så har Staritsky Levitsky Distillery også adgang til nogle fantastiske råvarer. De ligger nemlig tæt på det såkaldte sortjordbælte, som skaber noget af verdens allerbedste korn. Perfekt til vodka. Og samtidig har de adgang til krystalklart kildevand fra Karpaterne syd for destilleriet.

Og de har virkelig fat i noget på destilleriet. De lancerede deres første vodka i 2011 – og allerede i 2012 vande de dere første internationale pris og i slutningen af samme år eksporterede de til hele 8 lande.

Vi har lige nu to af deres vodkaer på lager – men vi arbejder altså på også at få deres sidste vodka hjem.

Nu spørger du måske dig selv hvem Staritsky og Levitsky er?

Det er to personer, som har spillet en stor rolle for ukrainsk kultur, selvforståelse og national identitet.

Mikhail Petrovich Staritsky var forfatter og dramaturg. Han var med til at udvikle det moderne ukrainske sprog og kaldes også for det ukrainske teaters fader.

Konstantin Antonovich Levitsky var politiker og han grundlagde den ukrainske nationale demokratiske bevægelse.

Det er to store navne at opkalde en vodka efter – men vi synes at de slipper godt af sted med det!

Viser alle 2 resultater