Botanical Vodka

Botanical Vodka

Botanical Vodka / Botanisk Vodka

Det er et lidt nyt begreb – Botanical Vodka, Botanic Vodka eller Botanisk Vodka, som det også kan hedde. Og hvad dækker det egentlig over? Jo. Det er faktisk ikke så let at beskrive og definitionen kan være flydende. Her har vi dog samlet Danmarks bedste, største og mest unikke udvalg af Botanical Vodka. Så kan du prøve noget nyt!

Vi har længe kendt til flavoured vodka, som er vodka tilsat smag. Men hvad er så en botanisk vodka? Den er jo også tilsat smag, men smagen kommer fra botanicals – altså planter, urter og lignende. Så det er først og fremmest den måde, som vodkaen er produceret på og de ingredienser, som der bruges.

Når vi taler en Botanic Vodka, så kommer smagen via en destillering af ingredienser – det kan så være en klassisk destillering eller cold-compound.

Hvad er forskellen på Botanic Vodka og Gin?

Enebær, enebær og enebær. Det er faktisk det korte svar. For ellers er produktionen helt ens. I dag hvor vi ser mange moderne gin med meget lidt enebærsmag, så er grænsen mellem gin og botanical vodka for alvor blevet flydende.

Hvad bruger man en botanisk vodka til?

Den nydes som en almindelig vodka og kan altså både drikkes rent og i drinks og cocktails. Ofte er den dog rigtig sjov at eksperimentere med i drinks og så er den rigtig god i en vodka-tonic.

Viser alle 4 resultater